Nie bardzo rozumiem te komentarze chociaż są one taakie "polskie"- zamiast dumy z wyników mamy insynuacje na temat korków i rózne aluzje. Kończyłam tę szkołę z maturą 5.0(stara matura) i w życiu na żadnych korkach nie byłam, w tym roku kończyło moje dziecko z średnią 96%(rozszerzony angielski matematyka i fizyka) i też na korki nie chodziło a na studia dostało się bez konkursu.A nie przyszło wam do głowy, że nie każdy powinien kończyć liceum? z wróbla sokoła nie zrobisz.
Fazi, nie to żeby coś, ale osobie która szykuje się na rozszerzoną maturę np. z historii i polskiego jest bardzo potrzebne 100%obecności na zajęciach z Przyrody w klasie maturalnej. Po co ma taka osoba walczyć o swoje marzenia, jak może stracić czas i siły ucząc się funkcji mitochondrium? Przecież to ma taki sens...
Wyniki matur z I LO nie są wyłączną zasługą nauczycieli, wręcz znikomą. Wyniki matur są zasługą pieniędzy wydanych przez rodziców na korepetycje dla swych dzieci !!!!
Wiem coś o tym, a nawet dużo.
I tak najwięcej chętnych jest do IIILO
https://www.epiotrkow.pl/news/-Wstepne-wyniki-naboru-do-szkol-srednich,29046
Cześć dodajmy jeszcze ze uczniowie którym nauczyciele z łaski stawiali ocenę odpowiednią zdali na90% lub z angielskiego. 85%i oczym to świadczy. Porostu. O ich głupocie
W TPS z tego co słyszałam nie zdało więcej osób, ale ile?
Dużo zależy od samego ucznia, ale nie tylko.
W TPS niektórzy nauczyciele sieją straszny postrach. Uczniowie się ich boją. Dużo lekcji nie ma z powodu chorób nauczycieli, przez co dzieci mają zaległości- a zastępstw często brak.
Choć trzeba przyznać, że niektórzy nauczyciele są naprawdę dobrzy, ale trzeba mieć dużo szczęścia żeby na nich trafić.
A inne szkoły w Piotrkowie- jak tam poszła matura?
TPS , II i III LO itd.
Nauczycielki chemii już spakowane, a może nie zdążyły, bo spłonęły ze wstydu? Pan Dyrektor nie chwali się wynikami matury z tego przedmiotu, dlaczego?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!